Cultuurhistorie in vogelvlucht

Friesland heeft een rijke cultuur die het ontdekken meer dan waard is. Vanuit de Wite Burch heb je een goede gelegenheid om de Friese elfsteden stadjes Sloten, Stavoren en Hindeloopen te bezoeken. Daarnaast bezoek je het Jopie Huisman museum, ontdek je wie het vrouwtje van Stavoren was en begrijp je waarom de slag bij Warns nog steeds belangrijk is voor veel Friezen.

Jopie Huisman museum

Het Jopie Huisman museum in Workum is één van de bekendste in Noord Nederland en toont werken van de bekende Friese schilder Jopie Huisman. Huisman schilderde de gewone man en de alledaagse dingen in zijn omgeving. Hij verstond de kunst om in gesprek te gaan met zijn medemens en wist deze dialogen om te zetten op het doek. Het museum is een aanrader voor zowel kunstliefhebbers als het brede publiek.

Het 1e Friese Schaatsmuseum

Zodra de temperatuur onder het vriespunt daalt, krijgen de Friezen het warm. Musea te Hindeloopen in het teken van schaatsen, een speciale zaal voor de “tocht der tochten” ontbreekt niet. Beeldmateriaal aangevuld met unieke attributen zoals de stempelkaart van Piet Kleine, brengen de legendarische tochten tot leven. Van elke winnaar is een vitrine ingericht. Bij het museum is een pannenkoekenhuis gevoegd.

Woudagemaal te Lemmer

Het Woudagemaal te Lemmer is het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. Sinds 1998 opgenomen op de Unesco wereld erfgoed lijst. Het gemaal wordt alleen bij hoogwaterstand in gebruik genomen en kan dan bij maximale capaciteit 4 miljoen m3 water per minuut verwerken. In twee dagen is het volledige Snekermeer leeggepompt. Het gemaal wordt door een vaste ploeg medewerkers onderhouden en verkeert in technisch perfecte staat. Het gemaal is onder begeleiding toegankelijk voor publiek. Openingsdata van maart t/m oktober.

Zoek en boek


Bekijk hier de beschikbaarheid en boek gelijk uw vakantie!
Boek online!

Locatie

De Wite Burch 
is gelegen op het prachtige stukje Friesland: Gaasterland

Wite Burch 7
8574 VC Bakhuizen

Persoonlijk advies?
Bel 0514 58 13 82

Bekijk onze faciliteiten en extra's!

Facebook Twitter