Cultuurhistorie in vogelvlucht

Dewiteburch
Jopie Huisman Museum

Jopie Huisman museum

Het Jopie Huisman museum in Workum is één van de bekendste in Noord Nederland en toont werken van de bekende Friese schilder Jopie Huisman. Huisman schilderde de gewone man en de alledaagse dingen in zijn omgeving. Hij verstond de kunst om in gesprek te gaan met zijn medemens en wist deze dialogen om te zetten op het doek. Het museum is een aanrader voor zowel kunstliefhebbers als het brede publiek.

Het 1e Friese Schaatsmuseum

Zodra de temperatuur onder het vriespunt daalt, krijgen de Friezen het warm. Musea te Hindeloopen in het teken van schaatsen, een speciale zaal voor de “tocht der tochten” ontbreekt niet. Beeldmateriaal aangevuld met unieke attributen zoals de stempelkaart van Piet Kleine, brengen de legendarische tochten tot leven. Van elke winnaar is een vitrine ingericht. Bij het museum is een pannenkoekenhuis gevoegd.

Het 1e Friese Schaatsmuseum
Woudagemaal Te Lemmer

Woudagemaal te Lemmer

Vanaf de camping fiets je door de dorpen Bakhuizen en Hemelum in de richting van de Morra. Hier fiets je langs het water van de Morra en de Vogelhoek. Uiteindelijk keer je na een mooi, kronkelig fietspad terug naar de camping. In deze 9 km heb je een mooi rondje gemaakt langs het water en de Vogelhoek.

Terug naar overzicht

De Wite Burch is centraal gelegen tussen de Friese Meren, de Gaasterlandse bossen én het IJsselmeer.