Het begon allemaal in de jaren ’50

Historie

Jaren ‘60

Centrumvoorzieningen en toiletgebouwen werden gebouwd om aan de sterk toegenomen vraag van kampeerders te kunnen voldoen. Speelvoorzieningen en een speelweide werden gecreërd en het parkje vormt zich geleidelijk aan tot een heus recreatieoord.

1975

De commisie Ruilverkaveling voegt de huidige velden O,P en Q toe aan de Wite Burch. Binnen een korte tijd wordt een structuur neergezet die tot op heden de gasten blijft aanspreken.

1986

Overname van het park door Hessel en Christine Wierda. Door de enorme toestroom van kampeerders is gestart met de renovatie en nieuwbouw van diverse sanitaire voorzieningen.

1999

Een eerste herstructurering op de velden K, L en M wordt doorgevoerd. Kampeervelden worden voorzien van nieuwe nutsvoorzieningen en de plaatsen en toegangswegen worden verruimd.

2002

Bouw van de nieuwe receptie op de plaats van de oude boerenschuur. De laatste tekens met het verleden verdwijnen langzaam…

2008

De Wite Burch gaat over tot herstructurering van het park. Nuts- en infravoorzieningen worden vervangen en uitgebreid, stacaravans/chalets worden vernieuwd, evenals de speeltoestellen en dierenweiden. Er worden nieuwe faciliteiten gebouwd; centrumgebouw en sanitairgebouw.

2014

Na vele maanden bouwen en verbouwen in 2014 zijn we helemaal klaar voor de toekomst. De Wite Burch is een nieuwe koers gaan varen met een nieuw restaurant, een nieuwe parkwinkel én De Avonturij: het gloednieuwe indoor speelpaviljoen. Lekker indoor klimmen en klauteren als een echte avonturier… Want weer of géén weer, De Avonturij biedt altijd speelplezier!

Gaasterland biedt frisse lucht, sfeervolle bossen, groene weiden en veel recreatiewater.