Het begon allemaal in de jaren ‘50

Begin jaren ‘50 constateerde veehouder Klaas Wierda en zijn vrouw een toestroom van toeristen naar Gaasterland. De eerste gastenverblijven werden gebouwd in de bestaande boerderij en vormden het prille begin van De Wite Burch als vakantieoord. Eind jaren ‘50 werd gestart met de bouw van enkele bungalows en vakantiehuisjes, de Wite Burch genoot bekendheid in grote delen van Nederland.

Jaren ‘60
Centrumvoorzieningen en toiletgebouwen werden gebouwd om aan de sterk toegenomen vraag van kampeerders te kunnen voldoen. Speelvoorzieningen en een speelweide werden gecreërd en het parkje vormt zich geleidelijk aan tot een heus recreatieoord.

1975
De commisie Ruilverkaveling voegt de huidige velden O,P en Q toe aan de Wite Burch. Binnen een korte tijd wordt een structuur neergezet die tot op heden de gasten blijft aanspreken.

1986
Overname van het park door Hessel en Christine Wierda. Door de enorme toestroom van kampeerders is gestart met de renovatie en nieuwbouw van diverse sanitaire voorzieningen.

1999
Een eerste herstructurering op de velden K, L en M wordt doorgevoerd. Kampeervelden worden voorzien van nieuwe nutsvoorzieningen en de plaatsen en toegangswegen worden verruimd.

2002
Bouw van de nieuwe receptie op de plaats van de oude boerenschuur. De laatste tekens met het verleden verdwijnen langzaam...

2008
De Wite Burch gaat over tot herstructurering van het park. Nuts- en infravoorzieningen worden vervangen en uitgebreid, stacaravans/chalets worden vernieuwd, evenals de speeltoestellen en dierenweiden. Er worden nieuwe faciliteiten gebouwd; centrumgebouw en sanitairgebouw.

2014
Na vele maanden bouwen en verbouwen in 2014 zijn we helemaal klaar voor de toekomst. De Wite Burch is een nieuwe koers gaan varen met een nieuw restaurant, een nieuwe kampwinkel én de Avonturij: het gloednieuwe indoor speelpaviljoen. Lekker indoor klimmen en klauteren als een echte avonturier... Want weer of géén weer, de Avonturij biedt altijd speelplezier!

Zoek en boek


Bekijk hier de beschikbaarheid en boek gelijk uw vakantie!
Boek online!

Locatie

De Wite Burch 
is gelegen op het prachtige stukje Friesland: Gaasterland

Wite Burch 7
8574 VC Bakhuizen

Persoonlijk advies?
Bel 0514 58 13 82

Bekijk onze faciliteiten en extra's!

Facebook Twitter