Duurzaamheid

De Avonturij
De Avonturij
De Avonturij
Lekker spelen in de Avonturij
De Avonturij
De Avonturij

Zonnepanelen

In totaal 72 zonnepanelen leveren voldoende stroom voor het gehele centrumgebouw (de Avonturij, de Burcht en campingwinkel) van De Wite Burch. In totaal voorzien de panelen 15% van de energiebehoefte van het gehele recreatiepark.

Nike Grind vloer

De prachtige en opvallende vloer in de Avonturij is aangelegd volgens het Nike Blend Model. Dat wil zeggen dat de Playtop-vloer is gemaakt van gerecyclede Nike-schoenen. Dat maakt de vloer duurzaam, comfortabel en veilig!

HWA opvang (Grijs water circuit)

Alle toiletten van het centrumgebouw van de Wite Burch worden doorgespoeld met opgevangen regenwater.

LED-verlichting & Energiezuinige apparaten

In de Avonturij en op het recreatiepark is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van energiezuinige apparaten en LED-verlichting.

Oplaadpunt elektrische fietsen

Is het mooi weer en woon je in de buurt? Kom dan op de fiets. Dat is gezond en goed voor de natuur. Voor mensen met een elektrische fiets hebben wij een oplaadpunt.

Vegetatiedaken

Door de uitstekende isolerende werking van een eco-dak besparen we energie en daarmee het milieu. Daarbij speelt een vegetatiedak een belangrijke rol bij een natuurlijke lucht- en waterzuivering. Lucht wordt schoner en er verdwijnt minder water in het riool. De vegetatie biedt ook voeding en beschutting aan insecten en vogels. Bijkomend voordeel van een eco-dak is dat het bescherming biedt aan onderliggende dakbedekking.