Gaasterland activeert!

Gaasterland is een prachtige regio die beslist een fijne indruk nalaat. Het natuurschoon en de sfeervolle dorpjes ontdek je met de fiets of te voet. De Wite Burch is centraal gelegen tussen de Friese Meren, de Morra, de Fluessen, de Gaasterlandse bossen én het IJsselmeer.

Genieten op de fiets

Gaasterland is een prachtige regio om per fiets te ontdekken. Knooppunt routes starten nabij de camping en zijn verkrijgbaar in de receptie. Je kunt via deze website online routes bekijken en afdrukken. In de receptie zijn diverse regio kaarten en fietsroutes beschikbaar. Het is mogelijk om fietsen te huren tijdens je verblijf op de Wite Burch. Deze huurfietsen reserveer je per email fietsverhuur@witeburch.nl.

 

Ronde van Gaasterland (16km)

Deze ronde brengt je vanaf de camping langs- en door het Rijsterbos en de plaatsen Rijs en Oudemirdum. Ook kom je langs het IJsselmeer en op de terugweg kom je over vele bruggetjes door het Rijsterbos. Tijdens deze 16 km lange tocht kom je langs mooie plekken!

Bakhuizen en de Morra (9km)

Vanaf de camping fiets je door de dorpen Bakhuizen en Hemelum in de richting van de Morra. Hier fiets je langs het water van de Morra en de Vogelhoek. Uiteindelijk keer je na een mooi, kronkelig fietspad terug naar de camping. In deze 9 km heb je een mooi rondje gemaakt langs het water en de Vogelhoek.

Bekijk de routekaart

De Friese IJsselmeerkust (25 km)

Deze uitgebreide route van 25 km neemt je mee langs het prachtige IJsselmeer door Bakhuizen en Mirns over de zeedijk naar Laaksum. Daarna ga je door naar Stavoren en kom je onder andere langs een enorme kei die op een sokkel is geplaatst: Hij herinnert aan de slag bij Warns in 1345. Vanaf het havenstadje Stavoren ga je via Molkwerum in de richting van Koudum en vanaf daar ga je weer in de richting van Bakhuizen.

Bekijk de routekaart

Watersport en de Simmermoarn

Friesland trekt traditioneel veel watersporters. Er zijn verschillende mogelijkheden om vanaf het water de regio te verkennen. Hieronder volgen enkele mogelijkheden die te boeken zijn bij je verblijf. Elke zomer biedt de Simmermoarn unieke vaartochten aan over de Friese meren. Geniet van het natuurschoon en de ongerepte natuur en laat de regio tot leven komen door de authentieke verhalen van de schipper.

Meer informatie over de Simmermoarn

Golfclub Gaasterland

Op één van de mooiste locaties van Gaasterland is in 2003 een 9-holes golfbaan verrezen. Deze golfbaan is ook toegankelijk voor toeristen, je dient wel in het bezit te zijn van golfvaardigheidsbewijs (gvb).

Meer informatie vindt u op www.golfclubgaasterland.nl

Zoek en boek


Bekijk hier de beschikbaarheid en boek gelijk uw vakantie!
Boek online!

Locatie

De Wite Burch 
is gelegen op het prachtige stukje Friesland: Gaasterland

Wite Burch 7
8574 VC Bakhuizen

Persoonlijk advies?
Bel 0514 58 13 82

Bekijk onze faciliteiten en extra's!

Facebook Twitter