Media 470 203536 W700 H410 Crop
Media 470 203534 W700 H410 Crop
Backlit Dark Evening 753994@2x2

Genieten op de fiets

Gaasterland is een prachtige regio om per fiets te ontdekken. Knooppunt routes starten nabij de camping en zijn verkrijgbaar in de receptie. Je kunt via deze website online routes bekijken en afdrukken. In de receptie zijn diverse regio kaarten en fietsroutes beschikbaar. Het is mogelijk om fietsen te huren tijdens je verblijf op de Wite Burch. Deze huurfietsen reserveer je per email fietsverhuur@witeburch.nl.

Ronde van Gaasterland (16km)

Deze ronde brengt je vanaf de camping langs- en door het Rijsterbos en de plaatsen Rijs en Oudemirdum. Ook kom je langs het IJsselmeer en op de terugweg kom je over vele bruggetjes door het Rijsterbos. Tijdens deze 16 km lange tocht kom je langs mooie plekken!

Bekijk de routekaart

Backlit Dark Evening 753994@2x
Backlit Dark Evening 753994@2x

Bakhuizen en de Morra (9km)

Vanaf de camping fiets je door de dorpen Bakhuizen en Hemelum in de richting van de Morra. Hier fiets je langs het water van de Morra en de Vogelhoek. Uiteindelijk keer je na een mooi, kronkelig fietspad terug naar de camping. In deze 9 km heb je een mooi rondje gemaakt langs het water en de Vogelhoek.

Bekijk de routekaart

Watersport en de Simmermoarn

Friesland trekt traditioneel veel watersporters. Er zijn verschillende mogelijkheden om vanaf het water de regio te verkennen. Hieronder volgen enkele mogelijkheden die te boeken zijn bij je verblijf. Elke zomer biedt de Simmermoarn unieke vaartochten aan over de Friese meren. Geniet van het natuurschoon en de ongerepte natuur en laat de regio tot leven komen door de authentieke verhalen van de schipper.

Meer informatie over de Simmermoarn

Media 470 203536 W700 H410 Crop
Backlit Dark Evening 753994@2x

Golfclub Gaasterland

Op één van de mooiste locaties van Gaasterland is in 2003 een 9-holes golfbaan verrezen. Deze golfbaan is ook toegankelijk voor toeristen, je dient wel in het bezit te zijn van golfvaardigheidsbewijs (gvb).

Meer informatie vindt u op www.golfclubgaasterland.nl

Terug naar overzicht

De Wite Burch is centraal gelegen tussen de Friese Meren, de Gaasterlandse bossen én het IJsselmeer.