Vakantie Gaasterland, een uniek stukje natuurlandschap!

Vakantie Gaasterland biedt schone lucht, sfeervolle bossen, groene weiden en veel recreatiewater. Het glooiende landschap met zijn oude bossen blijft fascineren. De prachtigste natuurgebieden worden afgewisseld met weidse vergezichten bij het IJsselmeer. In de gezellige dorpjes geniet je van de gemoedelijke sfeer en de hartelijkheid van de mensen. Het is dé plek voor een geslaagde vakantie.

Bij stralend weer oefenen de leuke stranden aan het IJsselmeer een grote aantrekkingskracht uit. Bij minder warm weer pak je bijvoorbeeld de fiets voor een rondje natuur en overdekte cultuur, of gaat je ergens lekker eten in een sfeervol restaurant. Gaasterland nodigt wandelaars, fietsers en pleziervaarders uit voor een actieve vakantie. De combinatie van land- en waterrecreatie is zeldzaam. Door het gevarieerde aanbod is elke dag van je verblijf weer anders.

Het Rijsterbos

Het Rijsterbos was in vroegere tijden de achtertuin van de adel. Tegenwoordig is het Rijsterbos een trekpleister voor wandelaars en sportieve fietsers. Het bos ligt sechts op 1 km afstand van de camping en strekt zich uit van het Mirnser Klif tot aan het IJsselmeer. Door de natuurlijke glooiing is het een prachtig wandelbos. Het Rijsterbos werd in de zeventiende eeuw aangelegd en bestaat nu uit een gevarieerd loofbos met veel monumentale eiken en beuken.

Vrede, groot geschenk van God, blijf bestendig Neerlands lot, Laat het dankbaar op uw zien, Altijd twist en wraakzucht vliên.

Het Vredestempeltje vormt een markant herkenningspunt in het Rijsterbos en werd gebouwd nadat de Nederlanders waren verlost van de Franse overheersers. In de Tweede Wereldoorlog werden V-2-raketten afgevuurd vanuit het Rijsterbos. In 1944 mislukte een lancering waardoor een raket het Vredestempeltje verwoestte. Het Vredestempeltje is in 1974 herbouwd.

De Friesche IJsselmeerkust

Het Natuurmonument Friese IJsselmeerkust is een 5000 hectare groot natuurgebied dat bestaat uit graslanden, rietvelden, moerassen, schelpenbanken en ondiep water. Het gebied strekt zich uit van Makkum tot aan Lemmer. Op fietsafstand van de camping is het Mirnser Klif gelegen. Het Mirnser paviljoen, in de volksmond “het Koepeltje” is een populaire locatie voor watersporters en jonge gezinnen.

De Wyldemerk

De Wyldemerk is een bijzonder natuurgebied in Zuidwest Friesland. Dit gebied werd gecreërd tijdens de aanleg van de weg Balk-Koudum toen er zandwinning plaatsvond waardoor verschillende waterpartijen zijn ontstaan. Door de aanwezigheid van allerlei verschillende watertypen is dit natuurgebied zeer aantrekkelijk voor libellen. Er zijn maar liefst 34 libellensoorten aangetroffen en dankzij deze bijzondere vondst heeft Staatsbosbeheer dit gebied de status van libellenreservaat gegeven.

Sloten

Het stadje Sloten is in de dertiende eeuw ontstaan als nederzetting en is de kleinste en met voorsprong mooiste Elfstedenstad van Friesland. Het stadje heeft de oorspronkelijke omwalling vrijwel geheel behouden. Bij de korenmolen staat een oud kanon dat in het vakantieseizoen iedere vrijdagavond wordt afgeschoten door de stadsschutterij van Sloten. Het stadje is autovrij en heeft een beschermd stadsgezicht. Een bezoek aan deze authentieke stad mag dan ook niet ontbreken als u in Gaasterland op vakantie bent. Het museum van Sloten is gehuisvest in het oude gemeentehuis en fungeert tevens als Toeristen Informatiepunt. Vanaf 1 juli tot en met 19 augustus is er elke donderdag een stadswandelingen onder begeleiding van stadsomroeper Pieter Haringsma, met een bezoek aan o.m. museum, molen en kerk. De wandeling start bij het museum en eindigt met een rondvaart.

Oudemirdum

Uniek aan Oudemirdum is de ligging tussen de Friese meren en het IJsselmeer. Ook het gevarieerde landschap met eeuwenoude bossen en de unieke kliffen aan het IJsselmeer spreekt tot de verbeelding. In Oudemirdum is het Informatiecentrum Mar en Klif gevestigd, hier vind je een schat aan informatie over de regio. De Brink van Oudemirdum vormt het gezellige centrum waar tijdens de zomermaanden diverse evenementen en traditionele feesten worden georganiseerd.

Bakhuizen

Bakhuizen is de plek waar ons vakantiepark gevestigd is. Ons dorp heeft de grootste hoogteverschillen in Gaasterland. Vanaf het “Bakhuster Heech” heb je een prachtig uitzicht over het groene weide landschap en de Sé (IJsselmeer). Het dorp is als enige katholiek in de verder protestante omgeving. Het heeft hierdoor een geheel eigen sfeer met traditionele (zomer)feesten die in ere worden gehouden. In Bakhuizen is onder meer een grote supermarkt met postagentschap, een bakkerij en een fietsenmaker.

Zoek en boek


Bekijk hier de beschikbaarheid en boek gelijk uw vakantie!
Boek online!

Locatie

De Wite Burch 
is gelegen op het prachtige stukje Friesland: Gaasterland

Wite Burch 7
8574 VC Bakhuizen

Persoonlijk advies?
Bel 0514 58 13 82

Bekijk onze faciliteiten en extra's!

Facebook Twitter